• მთავარი
  • სერიალები
  • ფილმები
  • ტელევიზიები
  • რჩევები
  • კულინარია
  • » » მოხარშული კვერცხი ნივრითა და მაიონეზით

    მოხარშული კვერცხი ნივრითა და მაიონეზით

  • ავტორი: anna
  • თარიღი: 8-11-2016, 10:18
  • ნახვები: 355
  • კომენტარები: 0
  • soc.ge
    loading...

    ეს არის საოჯახო რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც მოხარშულ კვერცხს მეტად გემრელს გახდით ნივრისა და მაიონეზის სოუსით.

    მოხარშული კვერცხი ნივრითა და მაიონეზით

    რეცეპტის ინგრედიენტები:

    6 კვერცხი
    სოუსისათვის:


    0:04
    / 0:15



    400 გრ. მაიონეზი
    100–150 მლ. წყალი
    8–10 ნივრის კბილი
    1 პატარა წითელი ხახვი
    1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
    1 ჩაის კოვზი აჯიკა
    20 გრ. ოხრახუში
    მარილი გემოვნებით
    შიგთავსისათვის:

    10 გრ. ოხრახუში
    1 სუფრის კოვზი მაიონეზი
    1 პატარა წითელი ხახვი
    1 ჩაის კოვზი აჯიკა
    2–3 კბილი ნიორი
    ½ ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი
    მარილი გემოვნებით
    ~ მომზადების წესი ~

    1. მოხარშეთ კვერცხები და გაჭერით შუაზე.

    2. კოვზით ამოაცალეთ გულები და მოათავსეთ თასში.

    შიგთავსის მომზადება:

    1. დასრისეთ 2–3 კბილი ნიორი და დაჭერით 10 გრ. ოხრახუში. დაუმატეთ ნიორი და ოხრახუში კვერცხის გულებს, აგრეთვე დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი აჯიკა, ½ ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი და მარილი. აურიეთ ხის კოვზით.

    2. დაჭერით 1 პატარა წითელი ხახვი და დაუმატეთ ნარევს 1 ჩაის კოვზ მაიონეზთან ერთად. აურიეთ ხის კოვზით.

    სოუსის მომზადება:

    1. დასრისეთ 8–10 კბილი ნიორი და დაჭერით 20 გრ. ოხრახუში. მოათავსეთ ნიორი და ოხრახუში სათქვეფ თასში. დაუმატეთ 400 გრ მაიონეზი, 100–150 მლ. წყალი, 1ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი, 1 სუფრის კოვზი აჯიკა და მარილი გემოვნებით. კარგად ათქვიფეთ.

    2. წვრილად დაჭერით 1 პატარა წითელი ხახვი და დაუმატეთ სოუსს. კარგად აურიეთ.

    3. ამოავსეთ კვერცხის ნახევრები შიგთავსით. კვერცხებს კოვზით მოასხით მაიონეზის სოუსი.
    მიირთვით ცივი.
    გაუზიარეთ მეგობრებს

    kulinaria, moxarshuli, kvercxi, nivrta, da, maionezit

    soc.ge

    Copyright © MYLINE.GE

    დამზადებულია NIXON'S STUDIO მიერ