• მთავარი
  • სერიალები
  • ფილმები
  • ტელევიზიები
  • რჩევები
  • კულინარია
  • » » ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

    ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

  • ავტორი: anna
  • თარიღი: 8-11-2016, 10:24
  • ნახვები: 374
  • კომენტარები: 0
  • soc.ge
    loading...

    ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია. ამ საოჯახო რეცეპტით გაიგებთ როგორ მოამზადოთ საუცხოო კერძი ბადრიჯნით, ბულგარულითა და ხახვით, მაიონეზის სოუსში პიკანტური სანელებლებით.

    ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

    რეცეპტის ინგრედიენტები:

    2 ცალი ბადრიჯანი
    2 ცალი წითელი ბულგარული
    1 მოზრდილი თავი თეთრი ხახვი
    1 ჩაის კოვზი ცხარე წითელი წიწაკა
    1 ჩაის კოვზი გამხმარი ქინძი
    1 ჩაის კოვზი უცხო სუნელი
    1 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი
    მარილი გემოვნებით
    6-8 კბილი ნიორი
    ახალი ქინძი მოსართავად
    100 გრამი მაიონეზი
    50 მლ ანადუღარი გაცივებული წყალი
    7 სუფრის კოვზი ზეთი
    ~ მომზადების წესი ~






    1. დაჭერით ბულგარული წიწაკა, ბადრიჯანი და ხახვი. დაასხით 7 სუფრის კოვზი ზეთი ტაფაზე და გააცხელეთ ღუმელში, სანამ ბოსტნეულს დაუმატებდეთ. დაჭრილი ბოსტნეული მოამზადეთ მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ ბადრიჯანი არ შეყავისფრდება (დაახლოებით 15 წუთამდე).

    2. სანამ ღუმელში ბოსტნეული მზადდება, სუნელები, მარილი და ნიორი მოათავსეთ ფილაში და ქვასანაყით დანაყეთ 2 წუთის განმავლობაში.

    3. სუნელების, ნიორის და მარილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრამი მაიონეზი და კოვზით კარგად აურიეთ, შემდეგ ნელა დაუმატეთ 50 მლ ანადუღარი გაცივებული წყალი, თან პარალელურად არ შეწყვიტოთ მორევა. მიღებული მასა დაუმატეთ შემწვარ ბოსტნეულს და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.

    სუფრაზე მიიტანეთ ცივად. მოსართავად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი ქინძი. გემრიელად მიირთვით!
    გაუზიარეთ მეგობრებს

    kulinaria, bostneuli, maionezis, sousshi

    soc.ge

    Copyright © MYLINE.GE

    დამზადებულია NIXON'S STUDIO მიერ