• მთავარი
  • სერიალები
  • ფილმები
  • ტელევიზიები
  • რჩევები
  • კულინარია
  • » » როგორ მოვამზადოთ კუჭმაჭი ნიგვზით

    როგორ მოვამზადოთ კუჭმაჭი ნიგვზით

  • ავტორი: anna
  • თარიღი: 26-11-2016, 17:46
  • ნახვები: 394
  • კომენტარები: 0
  • soc.ge
    loading...

    1 გულღვიძლი გარეცხეთ და დაუჭრელად მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და დადგით მოსახარშად.
    2 პირველი წამოდუღების შემდეგ გამოცვალეთ წყალი და დაამატეთ მარილი და კარაქი.
    3 გულღვიძლის მოხარშვისთანავე, გადაიღეთ ნახარში ცალკე ჭურჭელში და ცხელ გულღვიძლს დააყარეთ სუნელების ნაკრების ნახევარი რაოდენობა. დაახურეთ ქვაბს თავსახური და გააჩერეთ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში.
    4 შემდეგ გამოიღეთ მოხარშული გულღვიძლი და დაჭერით.
    5 ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში, დაამატეთ გახეხილი ნიორი, მარილი, წითელი წიწაკა გემოვნებით და დანარჩენი სუნელები.
    6 შემდეგ დაასხით ცოტაოდენი გადანახული ნახარში, ძმარი და კარგად მოურიეთ. დაჭრილ გულღვიძლს დაამატეთ ნიგვზის მასა და მოურიეთ კარგად.
    7 კუჭმაჭი მოათავსეთ თეფშზე და გააფორმეთ ბროწეულის მარცვლებით.

    საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
    გოჭის ან ხბოს გულრვიძლი 500 გრ.
    ნიგოზი 125-130 გრ.
    კარაქი 30 გრ.
    ნიორი 3 კბილი.
    ხმელი ქინძი 1/2 ჩ.კ.
    უნხო სუნელი 1/2 ჩ.კ.
    დაფქვილი წითელი წიწაკა გემოვნებით
    ხმელი ქონდარი 1/3 ჩ.კ
    ძმარი 1 ჩ.კ.

    ავტორი: თაკო კარკალაია
    გაუზიარეთ მეგობრებს

    kulinaria, rogor, movamzadot, kuchmachi, nigvzit

    soc.ge

    Copyright © MYLINE.GE

    დამზადებულია NIXON'S STUDIO მიერ